Založ si blog

Pozor, sektár! Odkedy sa kňazi stali autoritatívnymi odborníkmi?

Všimli ste si, ako sa slovo “sekta” stalo frekventovanou nadávkou v spoločnosti? Už pri jeho započutí nás strasie bez ohľadu na to, o kom ide reč. V mysli sa nám vytvorí celý balík negatívnych obrazov. Nezáleží na tom, či je to tvrdenie potvrdené faktami, alebo nie. Už vopred súhlasíme s týmto postojom a veríme lži. Nepreháňam. Nie je to normálne. Tento balík lží nám vnucujú zvonka. Niekto nám už dlho „kvapká na mozog“ s cieľom zafixovať automatickú reakciu do nášho vedomia tak pevne, aby sme prestali kriticky uvažovať. 

Keď si však položíte otázku, komu to vyhovuje, klbko sa začne rozmotávať.

Kampaň za 200 miliónov dolárov

Napriek tolerancii a slobode prejavu, ktoré v demokratickom svete fungujú, sa na každom kroku stretávame s dvojakým metrom. Dôverujeme médiám a politikom, ktorí v domnienke, že nás chránia pred nejakým nebezpečenstvom, presadzujú naratívy, ktoré sú výhodné im. Názorným príkladom je „informačná vojna“ antikultovej organizácie FECRIS proti dobrovoľníkom, ktorí hovoria o klimatických zmenách. 

Neviditeľní hráči prostredníctvom FECRISu spustili falošnú propagandu, na ktorú podľa odhadov minuli 200 miliónov dolárov.

Jej cieľom bolo nielen podkopať povesť dobrovoľníckeho hnutia, ale aj dôveryhodnosť informácií, upozorňujúcich na klimatický problém. Zaplatení novinári vytvorili negatívny obraz o dobrovoľníkoch Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA, ako aj o partnerskom projekte Tvorivá spoločnosť, pričom obidvoch označili za sektu. Vždy sa odvolávali na ten istý zdroj: portály Ruskej pravoslávnej cirkvi. Ale odkedy sa ruské zdroje a najmä ruskí kňazi stali autoritatívnymi odborníkmi pre Európu, Ameriku alebo Austráliu, kde sa ich články uverejňujú ako cez kopirák? Som presvedčený, že to nie je náhoda. 

Ruská stopa

„Ruská stopa“, ako hrozba, je okrem „strašidelného“ slova „sekta“ ďalším zdrojom strachu a odrádza od snahy porozumieť informáciám. Okrem toho, kvôli sankciám sú mnohé ruské stránky neprístupné. Aj keby vám napadlo skúmať túto problematiku na vlastnú päsť, je nepravdepodobné, že by ste to dokázali. Inými slovami, odvolávanie sa na ruský zdroj je takou poistkou: verejné organizácie ALLATRA a Tvorivá spoločnosť očiernili, nazvali ich nebezpečnými ruskými sektami a môžu si mädliť ruky. Pre čitateľov predsa nie sú vinníci autori článkov, ale v tomto prípade ruskí pravoslávni kňazi. Geniálne, však?

Komu hrá do karát, že informácie o klíme a konštruktívnom vedeckom riešení tohto problému sa v očiach verejnosti takto diskreditujú? Je to proti proti zdravému rozumu. Veď medzi účastníkmi projektov sú aj vedci, ktorí svoje správy  a informácie o klíme poskytujú všetkým. Všetko je na vedeckom základe, materiály sú podložené množstvom nevyvrátiteľných faktov a štúdií. Podľa nich nám zostáva menej než 10 rokov, ak nepodnikneme konkrétne kroky. Práve táto špinavá hra hrá do karát antikultu – organizácii, ktorej verejnosť doteraz nevenovala dostatočnú pozornosť.

FECRIS a jeho žoldnieri

Antikultová organizácia FECRIS je žoldnierska organizácia, ktorá funguje nonstop. Je to biznis zdokonalený rokmi praxe. Má širokú sieť a mnoho úrovní. Za veľké peniaze dokáže zdiskreditovať konkrétnu osobu, organizáciu a dokonca aj celú krajinu (ale vyžiada si to trochu viac zdrojov a času). FECRIS pod rôznymi značkami rozšírila svoje chápadlá do viac ako 70 krajín a do všetkých vplyvných organizácií, cez vlády, OSN, OBSE až po špičky náboženstiev.

Pre nich je sekta každá politická strana

Organizácia a jej predstavitelia boli opakovane žalovaní. Najviac odhalili súdne spory v USA proti protiústavnej činnosti FECRIS. Tam pôsobila pod značkou CAN a veľmi intenzívne sa snažila, aby pojmy „kult“ a „sekta“ vzbudzovali v mysliach ľudí strach. Približne 20 rokov pôsobenia tejto organizácie sa skončilo jej bankrotom. Ku koncu svojej existencie nezaplatila žalobcom približne 2 milióny dolárov. Žaloby podávali dokonca aj členovia takých sekulárnych spolkov, ako sú: nadšenci jogy, spoločnosti sieťového marketingu (napr. Amway, či Herbalife), ktoré antikultová organizácia tiež klasifikovala ako sektu. Je to skvelý príklad, kedy sa ľudia nevzdali a spoločne dosiahli víťazstvo pravdy nad ohováraním. 

V skutočnosti nie je možné vymenovať všetkých, ktorých títo antikultisti zaraďujú medzi sekty. Vy ste mimochodom tiež medzi nimi, pretože pojem „sekta“ je veľmi zjednodušený. Keď sa novinári opýtali jedného z vodcov CAN: „Podľa vašej terminológie je sekta aj každá politická strana alebo organizácia, ktorú vedie líder a ktorá realizuje stanovy organizácie?“ Odpovedali im: „ÁNO!“ 

Americké súdy teda správne vyhoveli žalobám a uznali ideológiu siekt za neopodstatnenú, pre spoločnosť škodlivú a fiktívnu. V dôsledku toho organizácia CAN v USA síce zanikla, ale svoje aktivity „presťahovala“ sa do Európy. Politická klíma v Európe totiž prispela k rozkvetu antikultovných teroristických aktivít bývalej CAN a dnešnej FECRIS. Zákazníkov je zrejme oveľa viac a na rôznych úrovniach. Francúzska vláda financuje 90 percent ich aktivít zo štátneho rozpočtu.

Kto je na rade?

Nestabilita vo svete je vždy pre niekoho výhodná. Prerozdeľujú sa hospodárske trhy, jedni krachujú a iní prosperujú: firmy aj celé krajiny. Väčšina kríz (s výnimkou klimatickej krízy) sa vytvára umelo, aby sa odvrátila pozornosť spoločnosti od možného pokojného prechodu na novú stupeň evolučného vývoja. Antikultové organizácie ako FECRIS a im podobné, plniace objednávku istej skupiny deštruktorov, zakaždým organizujú pre ľudstvo ťažké skúšky globálneho charakteru a tak bránia pokojnému rozvoju.

Ak sa na to pozrieme z tejto pozície, ľahko si vypočítame, že ich ďalším pravdepodobným cieľom bude Európa. Posúďte sami. Centrála je vo Francúzsku, kde sa v súčasnosti sústreďuje 50 % utečencov z Blízkeho východu, ktorí vyznávajú islam. Toto náboženstvo je už teraz v hľadáčiku nepravdivých vyhlásení vrcholových manažérov FECRIS. Napríklad A. L. Dvorkin, člen správnej rady a bývalý prezident 2008 – 2021, vytvoril množstvo hanlivých správ o prorokovi Mohamedovi, ktoré vyvolávajú oprávnené pobúrenie nielen medzi moslimami, ale aj medzi bežnými ľuďmi. S týmito správami Dvorkin (a jeho podriadení) cestujú po celom svete a zasievajú náboženskú nenávisť.

Skutoční religionisti sa od nich dištancujú

Zároveň naďalej otravujú život malým spoločenským organizáciám a „na objednávku“ očierňujú činnosť dobrovoľníkov ALLATRA a Tvorivej spoločnosti. V skutočnosti sa zaoberajú medzinárodným terorizmom, extrémizmom, diskrimináciou atď. Môžete sa o tom presvedčiť sami, keď si pozriete obrovské množstvo portálov, kde sú zhromaždené názory skutočných odborníkov – religionistov, ktorí odhaľujú Dvorkina A. L. a ďalších členov tejto organizácie. Taktiež sú voľne prístupné početné súdne prípady proti antikultovným organizáciám.

Existuje predpoklad, že sa vo Francúzsku pripravuje niečo destabilizujúce. Ak sa tam napríklad o rok objaví Dvorkin a spol. so svojimi šialenými správami, a za Proroka Mohammeda sa postaví obrovská masa moslimov, ich rozhorčenie s veľkou pravdepodobnosťou vyústi do medzináboženského masakru v celej Európe a potom ako zámienka ďalej vo svete. Už teraz vidíme, ako sa tento konflikt vnucuje spoločnosti. Kto nepočul, že občania údajne pobúrení vojnou na Blízkom východe, pália v uliciach Európy Korán? Posilňujú sa podnety deviantného správania, implantovaním negatívnych obrazov do mysle ľudí. 

Zamyslel sa niekedy niekto nad tým, čo má Korán spoločné s moslimami? Je to logický dôvod na takéto konanie? Alebo ho len niekto potrebuje použiť a ide len o reťaz plánovaných udalostí, manipuláciu nášho vedomia prostredníctvom obrazov? Takto fungujú antikultové organizácie: podľa vlastného, dobre odskúšaného plánu, vytvárajúc zdanlivo náhodné incidenty. 

Ak si však všetky skladačky poskladáte do jedného obrazu a kriticky sa pozriete na ich globálne ciele, je jasné, že stačí už len málo a svet vzplanie ako zápalka. A to všetko na pozadí rastúcich klimatických katastrof, ktoré ohrozujú miliardy ľudských životov. Ale ako im môže na niekom záležať? Nezáleží im na nás, na nikom… Ide im o biznis, nič osobné. Sú to neľudské organizácie, na čele ktorých stoja doslova ľudia s chorou hlavou (bývalý šéf FECRIS má psychiatrickú diagnózu, overte si to sami).

Nie sme bezmocní

Netreba sa nechať zlákať beznádejou. Tá spôsobuje len nečinnosť a strach. Napriek tomu, že je nad nami mračno, má ľudstvo neuveriteľnú šancu: tento „gordický uzol“ nahromadených problémov rozťať jedným úderom, a to veľmi ľahko. Vo svojom príhovore to potvrdil aj Dr. Egon Cholakian, analytik – vedec, poradca štyroch amerických prezidentov. Videoposolstvo hovorí o bezprecedentnej operácii tajných služieb proti antikultovej organizácii, o jej cieľoch. Všeobecne dáva odporúčania pre každého človeka: ako nenaletieť na manipulácie a dezinformácie rôznych deštruktorov. 
Toto video je inšpirujúce odvahou svojich výpovedí, ktoré odhaľujú roky utajované skutočnosti. Pravda je víťazná sila, a keď ju každý pozná, zlo proti nej bude bezmocné. Je teda len na vás a na mne, či chceme poznať pravdu, šíriť ju, a tak neutralizovať veci, ktoré nám bránia žiť šťastný život. Nájdite si na internete video „Pomsta veľmajstrov. Odhalenie tajných hráčov moci. Je to začiatok nového života, záruka našej bezpečnosti a budúcnosti. Aj na webovej stránke Egona Cholakiana nájdete mnoho zaujímavých faktov o tom, čo sa teraz deje vo svete, a to sú veľmi dôležité a inšpiratívne informácie pre každého obyvateľa planéty. Tak šup sa do hľadania!

Nový nacizmus dorazil na Slovensko

23.05.2024

Na Slovensku, v mestečku Sereď, bolo v predvečer Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu v roku 2016 slávnostne otvorené Múzeum holokaustu. Múzeum sa nachádza na mieste bývalého koncentračného tábora, 60 kilometrov od Bratislavy. Slovensko bolo počas druhej svetovej vojny okupované nacistickým Nemeckom. Viac ako 70.000 slovenských Židov bolo uväznených v [...]

Kto chce zvrhnúť vládu a premeniť Slovensko na Ukrajinu?!

09.05.2024

V našej krajine je v plnom prúde skrytá informačno-psychologická vojna, ktorej cieľom je zopakovať ukrajinský scenár. Existujú sily, ktoré sa snažia zasiať chaos a urobiť z demokratickej krajiny územie pod kontrolou totalitného režimu… Prosím, nerobte unáhlené závery. Prečítajte si tento článok až do konca a pomôžte tento apel preniesť na súčasné orgány a [...]

Slovensko vedú k násiliu a teroru. Pravda o práci antikultových skupín

05.05.2024

V poslednom čase sa v informačnom priestore Slovenska čoraz častejšie objavuje pojem „sekta“, čo vyvoláva určité obavy. Pre väčšinu ľudí to sú len bežné články. Iba niektorí však chápu, že onálepkovanie za „sektu“ znamená, že sa vedie nevyhlásená vojna proti konkrétnemu jednotlivcovi alebo celej organizácii. A pojem „sekta“ sa v tomto prípade používa [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

vojtechvesely

Ak sloboda slova vôbec niečo znamená, je to právo povedať ľuďom, čo nechcú počuť. - George Orwell #sloboda

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 6669x
Priemerná čítanosť článkov: 1667x

Autor blogu

Kategórie

Archív